díjmentes felmérés budapesten

Római roló

római roló ablakra

szabad kilátás

Letisztult

Stílus

A római roló eltér a megszokott, hagyományos függönyfazonoktól.  Feszített, egyenes vonalú formája lehetőséget ad arra, hogy akár a legmodernebb, minimal otthonokban  is jól mutasson.

Függőlegesen mozgatható, így a római roló leengedve kisimul az ablak előtt és felhúzáskor vízszintesen lapolva gyűjti össze a textilt.

A lapolós rolót keresztben rúdházakba bújtatott pálcákkal lehet merevíteni, ezáltal a roló szerkezet feszesen gyűjti fel laponként az anyagot. A rolószerkezetet gyöngylánccal mozgathatod,  akár motorosan szerelve is kérheted.

 

minták-színek

Milyen textilből készül?

Funkciótól függően készülhet a római roló sötétítő vagy akár fényáteresztő anyagból. Ne felejtsük el, hogy nem ráncolt függönyről van szó, ezért a kifeszített textil lehet erőteljesebb textúrájú, akár színesebb. Nagyon vékony anyagokból a római roló nem mutat, mert szinte beleolvad a környezetébe.

Minimalista otthonokban a leggyakrabban használt naturális textileken túl, erősebben strukturált vagy nagyobb, attraktív minták is ízlésesen illeszkednek a letisztult stílushoz. Ezért bátran engedjünk el fantáziánkat, akár színek és minták terén is.

Tervezés

Ami a legfontosabb, hogy  a római roló tervezésekor az ablak felett legyen annyi hely, hogy  a roló felhúzott állapotban ne akadályozza az ablaknyitást!
Ez ablakpárkányig érő fazon esetében legalább 24-25 cm, míg az ajtó feletti gyűjtésnél 28-30 cm a helyigény az ablakszárny és a mennyezet között.
Érdemes átgondolni, hogy praktikus-e ajtó elé raffrolót tervezni, mert az ajtót csak akkor tudjuk kinyitni, ha teljesen felhúzzuk a nyílászáró fölé. Amennyiben nehéz vagy nagyméretű rolót tervezel, mindenképp áttételes szerkezetet válassz az anyagok súlya miatt. Igaz tovább tart a felhúzás, viszont így könnyedén mozgatható.

Raff roló

A fotón látható raffolt roló, a  klasszikus francia  roló modern változata. Mozgatása ugyanúgy történik, mint a lapolós változatnál, azonban az alapvető különbség az, hogy a textil nincs pálcákkal merevítve, hanem puha eséssel gyűjti fel a roló anyagát. A raff roló a klasszikus vagy  romantikus stílusú otthonok kiegészítője lehet.

együtt jól mutat

Római roló és lapfüggöny

Láthatod, hogy ezt az egyszerű roló fazont a modern dizájntól a klasszikus stílusig bezárólag használjuk, megfelelően a stílushoz választva a textileket. Ha úgy gondolod, hogy az ajtóknál a praktikusság miatt nem rolót tervezel, biztos lehetsz benne, hogy  az a lapfüggönnyel is passzolni fog. Akár hagyományos ráncolt függönnyel is bátran kombinálhatod. Látogass el oldalunkra, ahol bemutatjuk a római roló szerkezeteket!

Nyitvatartás

 

HÉTFŐ – PÉNTEK
10:00 – 18:00

SZOMBAT
9:00 – 13:00

Alda Design Stúdió
1139 Budapest, Üteg u.17/b
+36 70 665 3909
info@aldadesign.hu

Hívj minket

Ha kérdésed van, keress minket bizalommal!

Írj nekünk

Küldj üzenetet, kérj ajánlatot!

9 + 11 =