Konyhai függöny mindig kényes téma. Ne lógjon rá a konyhapultra, ha ráfröccsen az étel, ki lehessen mosni, egyszerű legyen a kezelése, mert nehéz hozzáférni a pult miatt. Nem ritka, hogy a nappali- étkező-konyha egységet alkot, ekkor lehetőség szerint mindent párosítani kell színben vagy mintában. 

Egyszerű árnyékoló

Roletta

roletta esztétikus és kimondottan praktikus, mert helyigénye kicsi, egyszerű a kezelhetősége. Oldalfalra, mennyezetre, ablakkeretre szerelhető.  Rejtve is maradhat, de díszítheti is ablakainkat. Számos textil közül válogathatunk fényáteresztő, napháló, naturális, mintás, fényzáró… A cikk folytatása » Roletta-textil mintáink.

két funkciós

Sávroló

sávroló, mint a nevében is benne van sávokra, keresztben csíkokra osztja a roletta textilt, melyek váltakozva engedik át a fényt illetve sötétítenek, árnyékolnak. Egy  sávroló szerkezettel képesek vagyunk helyettesíteni a fényáteresztő és a sötétítő függöny funkciót. Feszesen simul az oldalfalhoz illetve vannak keretre szerelhető változatai is  Tudj meg többet a sávrolóról »Sávroló -textil mintáinkat is nézd meg!

Konyhai függöny

Ráncolt

Függöny

Ha konyhádba pedig  hagyományos ráncolt függöny illik, ott természetesen azzal öltöztetjük fel az ablakot. A kiválasztott anyagból a megfelelő méretre varrjuk a  konyhai függönyt, amely passzolhat akár a nappali vagy étkező színeihez, mintájához.

különleges mozgatás

Pliszé

pliszé olyan árnyékoló, amely harmonika szerűen simul az ablakkeret közé, az üvegfelület elé. Szerkezete egyszerű megoldáson alapszik, ezért problémamenetesen működik az évek hosszú sora alatt. Anyaga pliszírozott textília, portaszító tulajdonságának köszönhetően a pliszé kiválóan tisztán tartható. A cikk folytatása » Pliszé-textil mintáinkat is nézheted meg!

feszített árnyékoló

Római roló

 A római roló eltér a megszokott, hagyományos függönyfazonoktól.  Feszített, egyenes vonalú formája lehetőséget ad arra, hogy akár a legmodernebb, minimal otthonokban  is jól mutasson. A római  roló függőlegesen mozgatható, leengedve kisimul az ablak előtt, felhúzáskor vízszintesen lapolva gyűjti össze a textilt.

A cikk folytatása a római roló megoldásokról »