Sokan nem tudják, mi a különbség a roletta és a roló jelentése között, ezekről az árnyékolókról olvashatsz. Alapvetően a textilekben és az anyagok gyűjtésében van különbség, ami hasonló az az, hogy mindkét típus felfelé gyűjti a textilt, nem oldalra, mint a  hagyományos függöny fazonok, így parktikusak olyan helyekre szerelve, ahol útban vannak, mondjuk konyhapultnál, fürdőszobában.

Egyszerű árnyékoló

Roletta

A roletta textil, hengerre tekeredő  szintetikus anyagból készül, kis helyigényű, egyszerű a kezelhetősége. Ablakkeretre, mennyezetre, oldalfalra szerelhető. Rejtve is maradhat, de díszítheti is ablakainkat. Számos roletta textil közül válogathatunk, mint fényáteresztő, napháló, naturális, mintás vagy fényzáró.

Lapolós roló

Roló

Rolónak nevezzük a római és raff rolót. A római roló függőlegesen mozgatható függöny, leengedve kisimul az ablak előtt, felhúzáskor vízszintesen lapolva gyűjti össze a függönyanyagból készült textilt. Feszített, egyenes vonalú formája lehetőséget ad arra, hogy akár a legmodernebb, minimal otthonokban  is jól mutasson. Változatai a francia, bécsi raffroló, ezek klasszikus fazonok.

Ha meglátogatod üzletünket, itt minden típust meg tudsz nézni, segítünk a választásban!